Livet går vidare...

Min farmor dog i lördagsmorse. Jag har fortfarande inte fattat att hon inte finns mer. I söndags hann jag till och med tänka tanken att jag skulle åka och hälsa på henne. Precis som jag brukar på söndagar. Men det känns bra! Hon har ju som de flesta vet varit dement i över 10 år. I början led hon av det, för då visste hon själv att hon glömde saker. Senare hamnade hon i sin egen lilla värld. Det fanns säkert dagar då hon visste att hon var sjuk men hon var ändå nästan alltid lyckligt omedvetande om sitt tillstånd. Det var mest vi som led. Man brukar ju säga så, att demens är en anhörig sjukdom. Tänk på pappa t ex. att komma och hälsa på sin mamma och det första hon frågar är "Vem är detta? Är du en av mina kusiner?" Sen mars ungefär blev farmor bara sämre och sämre. De senaste veckorna har det varit riktigt dåligt. Så det kändes faktiskt riktigt skönt när hon fick somna in, riktigt sorgligt men skönt. Hon har det bättre nu, nu är hon hos farfar!
Tack alla mina underbara vänner för alla söta sms och tänkar! Det värmer!

Nästa gång blir de nog ett lite gladare inlägg!

Ta hand om er!

Update

Jag kom knappt ihåg mitt lösenord, så längesen var det! Har en del att uppdatera känner jag.  Får försöka börja där jag slutade.

Vi har varit hos Jessica i Frankfurt! Det var mycket mycket trevligt! Trevligt att se hur hon har det. Trevligt att få en bild av allt hon berättar och att få ett ansikte på alla trevliga och otrevliga människor i hennes närhet. Trevligast av allt var att träffa Jessica förståss. Jag saknar henne grymt mycket här hemma. Det var en mycket trevlig helg!

Helgen efter det var det 25-års fest hos Ted. Det var en bra fest! God mat, god dricka och roliga människor! dagen efter var inte lika rolig. Och det hade inget att göra med den goda drycken dagen innan utan det berodde på afroutbildningen som jag var på innan teds fest! Jag hade sån fruktansvärd träningsvärk att jag knappt kunde ta mig ur sängen. Jag överdriver inte jag lovar! Jag har aldrig i mitt liv haft sån smärta i rygg och nacke! Som tur var kunde jag röra mig igen redan på måndagen.

Vad har mer hänt...just de, jag har sagt upp mig! Från saltan alltså! Jag fick heöt enkelt inte ihop mina timmar. Hade 50% fast och får man inte ens ihop 50% så får man inte mycket pengar i slutet av månaden! Så, i förra veckan ringde en Helen till mig om en fast tjänst på 75% på ett gruppboende för ungdomar i Sjöbo. Jag tänkte lite fram och tillbaka, skrev en lista över bra och dåliga saker med att byta jobb. Till sist bestämde jag mig för att ta det i Sjöbo. Så jag sa helt enkelt upp mig, ska vara kvar som timanställd på saltan och hoppa in lite då och då plus att jag fortfarande ska ha kvar mina pass. På torsdag ska jag gå brevid på gruppboendet. vet fortfarande inte om jag gjort rätt, men ibland måste man chansa! Fram tills jag vet vad det ska bli av mig så har jag iallafall ett jobb som ger en mer säker inkomst och som ligger inom cykelavstånd!

Denna helgen har varit lugn. Jobbade på spa ett par timmar igår sen åkte jag hem till Gustavs föräldrar och drack ett glas rött. Idag har jag varit ute och gått en lång runda. Kom och tänka på hur många olika delar det finns av mig, och säkert av varje människa. En del av mig skulle vilja göra något halvgalet. Som att flytta till Göteborg, för att det verkar vara en trevlig stad. Jag skulle helst av allt vilja ha med mig mina vänner, hitta ett bra jobb och bara gllida runt. Fika, shoppa och såna saker, kanske till sist hitta en trevlig Göteborgare som heter Glenn=)
   En annan del av mig skulle vilja göra något helgalet. Typ som att flytta till USA och försöka hitta ett jobb och ett nytt liv. Eller åka till Afrika och plantera träd.
    Fast som tur är, vill den största delen av mig stanna kvar här i Sverige och skåne med Gustav, familj och vänner och bara ta allt som det kommer.

Nu sitter jag i soffan. Jag och Gustav har precis peelat varandra så jag är mjuk som aldrig förr. Gustav har gått hem för att se på fotboll. Det är inte så att jag kört hem honom, nä jag har sån tur förstår ni att fobollen inte går på några av våra kanaler=) Så nu ska jag se en massa repriser från veckan. Börjar nu och varar fram till 20.00. Underbart!

Ta hand om varandra!

RSS 2.0